"Klanten komen uit het hele land bij ons in de winkel."

Deze schrijfwarenspeciaalzaak aan de Oude Ebbingestraat zit hier al sinds 1955. Ik kwam hier al vaak als klant en toen de vorige eigenaar met pensioen ging, ben ik gaan kijken wat er mogelijk was. Inmiddels zijn we alweer vier jaar verder! Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit allerlei soorten vulpennen, maar ook verkopen wij balpennen, mechanische vulpotloden, rollerball-pennen, notitieboeken en agenda’s. Los van de verkoop doen wij ook de restauraties, reparaties en het onderhoud van pennen.

Ronald Senechal, eigenaar De VulpenwereldRonald Senechal, eigenaar De Vulpenwereld

Ik schrijf wel eens snel iets op met een balpen, maar eigenlijk heb ik altijd wel een vulpen op zak. Het merk Montblanc is een favoriet van mij, deze pennen zijn echt top. Ik krijg wel eens een Montblanc-pen van zo’n 60/70 jaar oud in de winkel. Deze heeft dan wat onderhoud nodig en daarna kan er weer jaren meegeschreven worden.

Er wordt tegenwoordig een stuk minder met de pen geschreven, dat is gewoon een feit. Maar wat men schrijft wordt vaker met een mooie pen geschreven. Vroeger zaten er wel zeven pennenwinkels in Groningen, nu zijn wij de enige. Toch merk je dat (vul)pennen nog steeds erg geliefd zijn, klanten komen soms van heinde en ver naar onze winkel!

Delen: