"Wij zijn een boekhandel voor de nieuwsgierige lezer."

Na bijna twintig jaar bij Scholtens Wristers gewerkt te hebben, wilde ik heel graag zelf een boekenzaak openen. Precies op dat moment kwam deze zaak in de verkoop, waar mijn compagnon Erwin de Vries toen al vaste klant was. Hij wilde niet dat zijn favoriete boekenzaak ging verdwijnen, en ik wilde graag zelf een boekenzaak beginnen. De connectie was al snel gemaakt.

Allard Steenbergen & Erwin de Vries, eigenaren Boekhandel Godert WalterAllard Steenbergen & Erwin de Vries, eigenaren Boekhandel Godert Walter

Inmiddels zijn we alweer vijf jaar bezig! Wij zijn uitgegroeid tot een gespecialiseerde boekhandel met de nadruk op literatuur, Duits, Engels, Groningana, natuur en wetenschap, architectuur, geschiedenis, filosofie en poëzie. Wij maken altijd een mooie selectie van al het aanbod, zodat de klant dat niet meer hoeft te doen.

In 1942 is Godert Walter ooit deze boekhandel aan de Oude Ebbingestraat begonnen. Door de jaren heen is de zaak vier keer van eigenaar gewisseld, maar de naam is – als een eerbetoon – altijd hetzelfde gebleven!

Delen: